WAT IS EEN BULLETKREDIET OF BULLETFINANCIERING?

Bij een gewone hypotheek betaalt u maandelijks een gedeelte interesten én lost een gedeelte kapitaal af. Bij een bulletkrediet betaalt u gedurende de looptijd enkel de interesten. Pas aan het einde van de looptijd wordt het volledige kapitaalgedeelte terugbetaald. Daarom wordt een bulletkrediet ook wel einde termijnkrediet of aflossingsvrijkrediet genoemd.

Wilt u snel weten wat de mogelijkheden zijn in uw persoonlijke situatie, bel ons dan direct of doe hier kosteloos een vrijblijvende aanvraag.

START AANVRAAG

VOORDELEN BULLETKREDIET

U heeft tijdens uw leven misschien al een mooi bedrag gespaard. Dan kan een bulletkrediet geschikt zijn om een grote aankoop te financieren. Uw volledig opgebouwd kapitaal blijft zo binnen uw vermogen, waardoor dit geld gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een belegging.

De maandlasten van de afbetaling liggen lager doordat u enkel de interesten terugbetaald gedurende de looptijd van het krediet.

Een bulletkrediet is aftrekbaar van de belastingen. Indien u dit krediet gebruikt voor een tweede woning, kan u de interesten ook van het onroerend inkomen aftrekken.

Uw wooncomfort verbetert doordat de verhouding tussen uw maandelijkse inkomsten en lasten draaglijker is. Dit zorgt ervoor dat uw woning haar waarde behoudt voor uw kinderen.

NADELEN BULLETKREDIET

De interestvoet van een bulletkrediet zal hoger liggen dan bij een klassieke lening.

Op het einde van de looptijd moet u het volledige kapitaalbedrag in één keer kunnen terugbetalen.

INFLATIE – WAAROM KAN DAT INTERESSANT ZIJN

Omdat u het ontleend kapitaal pas aan het einde van de looptijd terugbetaalt, is deze kredietvorm helemaal interessant in geval van inflatie. Inflatie betekent, geldontwaarding, met andere woorden ‘geld wordt minder waard’. Ook schulden worden hierdoor minder waard of zijn lager. Stel dat u bijvoorbeeld een hypotheek heeft afgesloten van 200.000 euro dan is dat bedrag over 20 jaar – wanneer de tijd is aangebroken om dit af te lossen – relatief gezien lager dan de waarde waarvoor de hypotheek is aangegaan.

Voorstel

Is een bulletkrediet iets voor u? Doe hier dan vrijblijvend een aanvraag en wij nemen de volgende dag contact met u op. Zeker en Vast.

START AANVRAAG