LENINGEN SAMENVOEGEN VERLICHT UW FINANCIËLE ZORGEN

Uitkopen ex-partner: helder advies is goud waard

Een scheiding brengt heel wat emoties met zich mee. Op dit moeilijke moment is het echter belangrijk om ook de financiële kant van de zaken slim aan te pakken. Zo vermijdt u teleurstellingen achteraf. En blijft u uw levenskwaliteit behouden.

Het uitkopen van uw ex-partner is een delicate zaak. Win daarom altijd professioneel advies in. Hypotheekmakelaars bespreekt graag de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie.

TIP! Wist u dat u uw lopende krediet(en) en hypotheek kan samenvoegen tot één nieuwe lening? Voordeel hiervan is dat uw maandlast flink kan dalen. En het zorgt voor overzicht in uw financiën, want u houdt nog maar één lening over. Klik hieronder voor meer informatie.

MEER INFORMATIE

Ex-partner uitkopen: wat wilt u bereiken?

Uitkopen ex-partner? Dan zet u best een aantal zaken op een rijtje:

  • Maak een overzicht van de schulden en bezittingen die u samen hebt.
  • Bekijk wat u precies wilt bereiken en hoe uw leven na de scheiding er zal uitzien.
  • Krijg inzicht in uw financiële mogelijkheden als alleenstaande.

Kortom, uw ex-partner uitkopen begint met het inwinnen van objectieve informatie. Vraag uw gratis gesprek aan voor een gesprek over de financiering.

Uitkopen ex-partner: een simulatie

Hét grote vraagstuk bij het uitkopen van uw ex-partner is de gezamenlijke woning.

Stel dat u samen met uw ex-partner een woning bezit van 300.000 euro. Op dit moment hebt u een openstaand hypotheeksaldo van 150.000 euro. Dat betekent dat:

  • U een gezamenlijk bezit hebt van 150.000 euro (300.000 euro – 150.000 euro)
  • U een gezamenlijke hypotheekschuld hebt van 150.000 euro (300.000 euro – 150.000 euro)

Wilt u in de woning blijven wonen? Dan moet u uw ex-partner uitkopen voor de helft van uw gezamenlijk bezit. U betaalt uw ex-partner dus 75.000 euro.

Het gevolg: u moet op zoek naar een nieuwe hypotheek van 225.000 euro (150.000 euro + 75.000 euro). Op die manier kunt u uw ex-partner uitkopen.

Ex-partner uitkopen: en wat met andere schulden?

Daar stopt het uiteraard niet. Er komen ook nog andere leningen en schulden bij kijken. Ook de bezittingen moeten netjes verdeeld worden. Autoleningen, creditcardafbetalingen, een beleggingsportefeuille …

Er is echter een duidelijke, voordelige manier om al die zaken te combineren: het samenvoegen van leningen.

Leningen samenvoegen bij uitkopen ex-partner

Door alle openstaande schulden te bundelen met uw nieuwe hypotheek, hebt u één helder overzicht van wat u moet betalen.

Bovendien spreidt u de last over een lange periode, waardoor de financiële impact kleiner is. Waardoor uw maandlast zo laag mogelijk blijft.

Financiële raad bij uitkopen ex-partner

U verdient een nieuwe, zorgeloze start. Laat financiële moeilijkheden geen valkuil zijn in uw nieuwe leven. Bespreek uw financiële mogelijkheden met een expert. En geniet van de financiële rust waar u nood aan hebt.

Vraag gesprek aan

Uitkopen ex-partner op een voordelige manier? Ontdek hoe leningen samenvoegen ú meer ruimte en kansen geeft. Vraag uw gesprek aan bij Hypotheekmakelaars.

START AANVRAAG