Door de jaren heen hebben veel ouderen moeite ondervonden bij het verkrijgen van een hypotheek. De beperkte mogelijkheden en kortere looptijden hebben velen van hen in financiële benauwdheid gebracht. Maar goed nieuws is onderweg, want er is een nieuwe trend die ouderen de kans biedt om een hypotheek af te sluiten. Laten we eens nader bekijken hoe deze veranderingen ouderen helpen om financiële zekerheid te behouden, zelfs tijdens hun welverdiende pensioen.

Hypotheken op maat: Voorbij de leeftijdsgrens van 75 jaar.

Het is algemeen bekend dat ouderen vaak geconfronteerd worden met beperkingen bij het aangaan van nieuwe financiële verplichtingen. Een hypotheek verkrijgen op latere leeftijd was vaak een onbereikbaar doel, met strenge leeftijdslimieten en kortere looptijden. Maar de tijden veranderen, en er is, zoals eerder gemeld, goed nieuws voor de senior gemeenschap.

Het is nu mogelijk voor ouderen om hypotheekovereenkomsten aan te gaan tot een leeftijdsgrens van maar liefst 95 jaar! Deze flexibiliteit biedt niet alleen de mogelijkheid om een huis te kopen of werken te financieren, maar ook om financiële stabiliteit te behouden gedurende de gouden jaren.

Hergroeperen van kredieten: Een nieuw perspectief op financiële lasten

Een van de grootste uitdagingen waarmee ouderen worden geconfronteerd, is het beheer van lopende leningen tijdens hun pensionering. Met beperkte inkomsten kan het aflossen van verschillende leningen een zware last worden. Hier komt schuldcentralisatie om de hoek kijken.

Schuldcentralisatie, ook wel bekend als het hergroeperen van kredieten, biedt ouderen de mogelijkheid om bestaande leningen samen te voegen in één enkele hypotheek. Dit betekent dat lopende leningen, met hun vaak uiteenlopende rentetarieven en voorwaarden, samengevoegd worden tot één overzichtelijke lening. Het resultaat? Een aanzienlijke verlichting van de financiële last en meer duidelijkheid over de te betalen bedragen.

Onroerende of roerende Hypotheek

De diversiteit in hypotheekopties is een ander aspect dat ouderen nu ten goede komt. 

Onroerende hypotheek: Voor Huis en Werken

De onroerende hypotheek is een zegen voor degenen die hun huis willen renoveren of uitbreiden. Of het nu gaat om het verwezenlijken van langgekoesterde bouwplannen of het aanschaffen van een nieuwe woning, deze hypotheekvorm biedt financiële ondersteuning voor onroerende doeleinden. Samengevat, ouderen kunnen met deze optie hun woonomstandigheden verbeteren en hun huis aanpassen aan de veranderende behoeften.

Roerende hypotheek: Flexibiliteit in financiële doelen

De roerende hypotheek opent de deur naar een wereld van mogelijkheden voor ouderen met diverse financiële doelen. Deze hypotheek kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bestaande kredietkaarten en LOA’s (met privédoelen) samen te voegen. Hierdoor ontstaat er niet alleen overzicht, maar ook een potentieel voor lagere rentetarieven, verlengde looptijd en gestroomlijnde aflossingen.

Daarnaast biedt de roerende hypotheek ouderen de vrijheid om roerende goederen aan te schaffen, zoals een langgekoesterde camper of een betrouwbare auto. Dit maakt het mogelijk om in stijl te reizen en te genieten van de vrijheid die bij deze levensfase hoort.

Combinatie van onroerende en roerende hypotheek: Maatwerk voor financiële planning

De ouderen of senioren hypotheek gaat nog een stap verder door de mogelijkheid te bieden om een combinatie van onroerende en roerende hypotheek af te sluiten. Dit betekent dat ouderen de flexibiliteit hebben om hun financiële middelen te verdelen over verschillende doeleinden, passend bij hun individuele behoeften en toekomstplannen.

Resumerend, of het nu gaat om het verwezenlijken van huiselijke dromen, verduurzamen van de woning, het samenvoegen van leningen of het investeren in mobiliteit, deze maatwerkoptie geeft ouderen de controle over hun financiële welzijn.

Conclusie: Een nieuw hoofdstuk in financiële zekerheid

De mogelijkheid voor ouderen om hypotheekovereenkomsten aan te gaan met langere looptijden en het gemak van schuldcentralisatie opent de deur naar een nieuw hoofdstuk in financiële zekerheid op latere leeftijd. Het geeft ouderen niet alleen de kans om zolang mogelijk in hun eigen veilige huis te blijven wonen, maar ook om met meer gemoedsrust van hun pensioen te genieten.

Voor diegenen die worstelen met diverse leningen, biedt schuldcentralisatie een praktische oplossing om de financiële last te verminderen. Met deze positieve ontwikkelingen in de hypotheekmarkt krijgen ouderen de kans om hun financiële toekomst in eigen handen te nemen. Het is dus nooit te laat om te investeren in comfort en zekerheid, zelfs na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Bent u al op leeftijd en heeft u meerdere leningen lopen? Wilt u graag werken doen om uw woning te verduurzamen of esthetische werken uitvoeren? 

Zou u uw leningen willen samenvoegen? Een auto, camper of boot willen aanschaffen? Of een combinatie hiervan?

Doe hier dan een vrijblijvende aanvraag en we zullen op maat een voorstel voor u uitwerken.

Start aanvraag
Bel ons: 078-480100