U bent eigenaar van een woning en hebt u dringend meer financiële ademruimte nodig? Of u wilt een dure aankoop doen? Dan kan een eigenaarskrediet uitkomst bieden! Ontdek de voordelen in dit artikel.

eigenaarskrediet ondertekenenKlant tekent eigenaarskrediet in 2023

Wat is een eigenaarskrediet?

Een eigenaarskrediet is een krediet of lening op afbetaling met een langere looptijd dan een traditionele lening op afbetaling. Het heeft ook altijd een hypothecaire inschrijving. Oftewel uw woning is het onderpand van de lening. Een eigenaarskrediet is de oplossing voor mensen die een hele lage of geen hypotheekschuld meer hebben.

Omdat deze lening voor alle doeleinden kan worden gebruikt kunnen ook moeiteloos andere lopende kredieten of leningen in dit nieuwe krediet worden samengevoegd. We noemen dat in ons vak een centralisatie of hergroepering.

Dit heeft als voordeel dat u meer overzicht krijgt in uw schulden, omdat er nog maar één krediet overblijft met een heel belangrijk bijkomend voordeel dat u hiermee uw maandlast verlaagd.

Een eigenaarskrediet is dus een prachtig product wanneer u uw geld in uw bakstenen heeft zitten. Door dit krediet heeft u de mogelijkheid om een deel van uw overwaarde van de woning te gebruiken voor meer leefgenot, zonder dat u uw woning hoeft te verkopen. Of dat u het geld verplicht  moet gebruiken voor uw woning. Zoals dat bij een hypothecair krediet wel het geval is.

Wat zijn de voorwaarden voor een eigenaarskrediet?

Het woord eigenaarskrediet verklaart het al, u moet eigenaar zijn van een woning. Want de woning is net als bij een hypothecaire lening het onderpand of de waarborg. Daarnaast moet de waarde van de woning hoger zijn dan de nog lopende hypothecaire schuld op uw woning.

Er zijn maar een paar kredietverleners die een eigenaarskrediet aanbieden en elke aanbieder heeft weer haar eigen regels en acceptatiebeleid. Dus is het heel verstandig om met een onafhankelijke kredietmakelaar, zoals Hypotheekmakelaars, naar uw persoonlijke situatie te laten kijken. Zodat u in volle overtuiging voor de beste aanbieding of oplossing kunt kiezen.

Wat zijn de voordelen van een eigenaarskrediet?

– Voor alle doeleinden inzetbaar

Een eigenaarskrediet mag u inzetten voor alle mogelijke doeleinden: van een mobile home, uw droomauto, zelfs tot de aankoop van een zeiljacht. Alles is mogelijk, zolang u binnen uw budget blijft. Maar ook schulden, zoals RSZ en BTW achterstanden kunt u met deze kredietfaciliteit terugbetalen. Het geld mag natuurlijk voor werken worden gebruikt, maar dan is een hypothecaire lening vaak een betere oplossing. Zelfs dan kunnen er in de nieuwe hypotheek lopende leningen, kredietkaarten of andere kredietfaciliteiten worden meegenomen in de herfinanciering. Hier zijn wel andere voorwaarden aan verbonden. Wilt u meer info over een hypothecaire samenvoeging of hergroepering? Hier vindt u meer informatie over een hergroepering.

– Leningen samenvoegen

Zoals bij het punt hierboven besproken, kunt u al uw lopende leningen samenvoegen. Wat zorgt voor meer financiële ruimte én een duidelijk overzicht.

– Een lagere rente

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een eigenaarskrediet is de lage intrestvoet. Deze rentes zijn namelijk veel lager dan bij een gewoon consumentenkrediet. Een lagere rente betekent een lagere maandlast.

– Een langere looptijd

Een eigenaarskrediet kunt u afsluiten voor een langere periode. Met andere woorden, de aflossing van het krediet wordt over een langer termijn uitgesmeerd. Ook dit zorgt ervoor dat de maandlast een pak lager is dan bij een traditioneel consumentenkrediet. Termijnen van 10,15 of zelfs 20 jaar zijn mogelijk.

Conclusie

Een eigenaarskrediet is een kredietfaciliteit met een langere looptijd en een lage rente. Het is enkel beschikbaar voor woningeigenaren. Het kan gebruikt worden voor elk doel. Om een eigenaarskrediet te kunnen krijgen moet de waarde van de woning hoger zijn dan de schuld.

Heeft u interesse in een eigenaarskrediet? Neem dan direct contact met ons op. We zullen dan een kosteloze en vrijblijvende simulatie maken.

Start aanvraag
Bel ons: 078-480100