Go to Top

HypConsume = Eigenaarskrediet 2.0!

Op 1 april maakte een wetswijziging het wettelijk ook mogelijk een hypotheek af te sluiten voor de aanschaf van niet onroerende goederen. En nu is het dan eindelijk zover! Credimo heeft als eerste hypotheekverstrekker dit product op de markt gebracht en noemt het de HypConsume.
Wat is HypConsume? Het is een verbeterde versie van een zogenoemd Eigenaarskrediet. Een eigenaarskrediet was al een mooi product voor het financieren van roerende zaken, maar vaak toch nog tegen een wat hogere rente. De HypConsume is dus een verbeterde versie van het eigenaarskrediet. Het is een hypothecair krediet met roerende bestemming.
Een hypothecair krediet met roerende bestemming is een kredietovereenkomst die niet bestemd is voor de financiering of het verwerven of behouden van onroerende zakelijke rechten en die gewaarborgd is door hypothecaire zekerheid.

Sinds 1 april 2017 is er de nieuwe wetgeving waardoor een hypotheek of een hypothecair krediet niet alleen een onroerende, maar ook een roerende bestemming kan hebben. Hypotheekmakelaars kan dit, als een van de eerste kredietmakelaars, nu ook aanbieden.

Waarvoor kan een HypConsume of Eigenaarskrediet 2.0 gebruikt worden?

– Hergroeperen van niet hypothecaire kredieten tegen een veel lagere rente;
– Voor de aanschaf van een voertuig (nieuw of tweedehands);
– Voor de aanschaf van een boot;
– Voor de (her) inrichting van uw woning;
– Voor het maken van een cruise;
– Voor persoonlijke doeleinden;
– Voor betalen van prive-schulden;
– Voor betalen van zakelijke schulden zoals BTW, RSZ of belasting.
– …


Waarom is HypConsume een verbeterde versie van het Eigenaarskrediet, oftewel 
Eigenaarskrediet 2.0?
Een eigenaarskrediet heeft exact dezelfde voorwaarden als een HypConsume maar het voordeel van HypConsume is dat het onder de wet hypotheken valt. Een eigenaarskrediet is eigenlijk een Lening op afbetaling met Hypothecaire inschrijving. De rente voor een eigenaarskrediet is eigenlijk altijd nog hoog geweest. Een HypConsume heeft een rente van tussen de 3,95% en de 4,6% en heeft bovendien de mogelijkheid een langere looptijd te nemen dan een gewone LOA. Hierdoor zijn de lasten nog veel lager. Terecht mag HypConsume een Eigenaarskrediet 2.0 genoemd worden.

Voorwaarden voor de HypConsume = Eigenaarskrediet 2.0
– Vanaf € 37.001
– Maximale looptijd 20 jaar
– Maximaal € 200.000 per wooneenheid.
– Mininimale besparing/maand van 10% met minimaal € 100,–
– Eindleeftijd 75 jaar

Enkele Voorbeelden HypConsume:

Rudy en Monique zijn eigenaar van een woning.
Zij wensen een mobilhome te kopen waarmee zij jaarlijks op vakantie wensen te gaan.
Een bank zal doorgaans lenen op korte termijn maar dit resulteert in een te hoge maandlast.
Hier zouden we HypConsume kunnen voorstellen. De lening wordt gespreid over een langere periode en de maandelijkse terugbetalingen liggen een stuk lager waardoor het niet alleen bij plannen blijft. We bespreken uiteraard ook de nadelen met hen, zoals de kosten van hypothecaire inschrijving en notariële akte, en dan kunnen Rudy en Monique de keuze maken of dit voor hen de beste oplossing is.

Valerie en Raymond voegen hun kredieten samen.
Valerie en Christophe zijn ook eigenaar van een woning. Er is nog een kleine hypotheek op de woning en er zijn best wel wat lopende leningen waarvan de lasten eigenlijk veel te hoog zijn. Ook bij hen is HypConsume geschikt om onder de aandacht te brengen. Door te kiezen voor HypConsume, de terugbetaling te spreiden over een langere periode tegen een veel lagere rente, alsook de bestaande hypotheek samen te voegen met de nog lopende kredieten, zal hun maandelijkse last aanzienlijk dalen. Er kan hierdoor zelfs nog een nieuwe keuken worden meegenomen.

Karel koopt zijn droomauto.
Karel is 55 en heeft zijn woning volledig afgelost.
Hij wil graag al minder werken en van het leven genieten en heeft zijn oog laten vallen op een prachtige oldtimer. Hij kan deze oldtimer kopen en de aflossing op 20 jaar zetten en tegen zeer lage rentes waardoor deze wagen echt heel goed betaalbaar is in maandlasten.

Meer weten?

Let op! Geld lenen kost ook geld.