Go to Top

Bulletkrediet voor ouderen

U bent al een jaartje ouder maar wilt zo lang mogelijk in uw eigen woning blijven wonen. Hierdoor moeten er soms investeringen gedaan worden zoals het vervangen van een CV ketel of de aankoop van een traplift. Uw pensioen is misschien eerder beperkt, u bent ouder dan 65 en u wilt een lening afsluiten? Dan kan een bulletkrediet wel eens iets voor u zijn.

Een bulletkrediet is een aflossingsvrij krediet (ook wel “Einde Termijn Krediet” genoemd), waarbij u tijdens de looptijd enkel de rente hoeft te betalen. Op de laatste vervaldag betaalt u dan het volledige kapitaalbedrag.

Het is een soort hypothecaire lening, waardoor de rente dan ook fiscaal aftrekbaar kan zijn indien u een woning gaat verbouwen of aankoopt. Dit soort lening wordt ook vaak gebruikt bij mensen die een opbrengstenwoning hebben. De huur van deze tweede woning kan dan gebruikt worden om deze lening af te lossen.

Het afsluiten van een bulletkrediet is ook interessant als u een grotere uitbetaling verwacht zoals de uitkering van een levensverzekering of de afkoop van uw pensioenspaarrekening.

Voordelen

  • U heeft misschien al een mooi bedrag gespaard doorheen uw leven. Daarom is een bulletkrediet goed om een grote aankoop te financieren. Uw volledige kapitaal blijft zo binnen uw vermogen, waardoor dit geld gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een belegging.
  • De maandlasten van de afbetaling liggen lager doordat u enkel de interesten terugbetaald gedurende de looptijd van het krediet.
  • Een hypothecair krediet als een bulletkrediet kan afgetrokken worden van de belastingen. Indien u dit krediet gebruikt voor een tweede woning, kan u de interesten ook van het onroerend inkomen aftrekken.
  • Uw wooncomfort verbetert doordat de verhouding tussen uw maandelijkse inkomsten en lasten draaglijker is. Dit zorgt ervoor dat uw woning haar waarde behoudt voor uw kinderen.

Nadelen

  • De interestvoet van een bulletkrediet zal hoger liggen dan bij een klassieke lening.
  • Op het einde van de looptijd moet u het volledige kapitaalbedrag in één keer kunnen terugbetalen.

Voorstel

Is een bulletkrediet iets voor u? Doe hier dan vrijblijvend een aanvraag en wij nemen de volgende dag contact met u op. Zeker en Vast.

Let op! Geld lenen kost ook geld.