Go to Top

Nieuwe wet kans voor bezitters eigen huis en lening.

In April 2016 gaat er in België een nieuwe wet in werking. Vanaf dat moment is het voor bezitters van een eigen huis mogelijk om consumptieve leningen af te sluiten tegen een hypothecair tarief!
Navraag laat zien dat banken hier nog niet op voorbereid zijn. Ook consumenten zijn zich nauwelijks bewust van deze nieuwe wet. Opmerkelijk want voor een heleboel consumenten kan deze nieuwe wet een voordeel opleveren van honderden euro’s per maand. Wat gaat er gebeuren? Stel u bent al wat op leeftijd en heeft het op uw 55ste al voor elkaar de hypotheek volledig afgelost te krijgen. Op uw 58ste moet u door omstandigheden een dure lening aangaan van € 100.000 en u betaalt daarvoor 9,95%. Deze rente is hoog, omdat uw inkomen op dat moment niet super is en de “grootbanken” kunnen of willen u niet helpen. Deze rente is ook hoog omdat u de investering van € 100.000 niet doet voor een aankoop van een woning of voor werken, maar voor louter consumptieve doeleinden.

 

huissssssss
Vanaf april volgend jaar kan u deze lening omzetten in een hypotheek! U kan de looptijd verlengen als u wil en u kan de rente enorm verlagen. Ook zijn er dan veel meer mogelijkheden om uw leningen goedkoper te maken. Belangrijkste is dat u een eigen huis heeft. Daarnaast moet de waarde minimaal 10% hoger zijn dan alle schulden samen. U kan nu al eens vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden. Wij rekenen u graag het een en ander voor. Zelf ben ik de afgelopen jaren tientallen dossiers tegengekomen waarbij ik overtuigd ben dat de maandlasten met honderden euro’s verlaagd kunnen worden.  Leningen samenvoegen wordt dan goedkoper, leningen centraliseren of zelfs uw hypotheek herfinancieren met meenemen van leningen die niet voor de woning zijn gebruikt.
Benieuwd of de banken de komende tijd nog met speciale producten zullen komen. Wij van Hypotheekmakelaars zullen het voor u opvolgen.

Notitie: 6 januari 2016: Zoals hierboven beschreven is er nog veel onduidelijkheid over de inhoud en de toepassing. Voor zover bekend is alles voorlopig uitgesteld tot eind dit jaar. Wij blijven voor u opvolgen.

Let op! Geld lenen kost ook geld.