Go to Top

Belg met schulden vaak niet bewust van oplossing.

Er zijn in België zo’n 350.000 consumenten met achterstanden op hun schulden. Het merendeel van deze mensen is bezitter van een eigen huis. Omdat de eigen bank vaak aangeeft geen mogelijkheden te hebben en er wettelijk niet reclame gemaakt mag worden voor bijvoorbeeld hergroeperen of samenvoegen van leningen blijven de problemen groot en komt er geen oplossing.

En dat terwijl er voor veel mensen die eigenaar zijn van een woning vaak mogelijkheden zijn om de schulden terug te betalen door een hergroepering of schuldencentralisatie te doen en de maandlasten enorm te verlagen. Hoe zit dat?

Vooral als de waarde van de woning veel hoger is dan de schuld is dat voor sommige banken reden om een nieuwe hypotheek te geven en daar alle leningen bij samen te voegen. Ook kan de looptijd dan verlengd worden. Dit werkt het beste als er een goed inkomen is en nog geen melding bij de nationale bank. Maar als eigenaar zijnde met veel overwaarde in de woning, kan dit vaak zelfs als er een melding bij de Nationale bank is. Mensen met een melding bij de Nationale bank die geen eigenaar zijn mogen wettelijk niet meer een nieuwe lening afsluiten.

blog jan foto

Doordat Hypotheekmakelaars met veel verschillende banken samenwerkt hebben wij al veel mensen geholpen de leningen samen te voegen en zo de lasten met honderden Euro’s te verlagen. Een maandlastenverlichting van meer dan 500 euro is geen uitzondering.

Wat zijn de nadelen? De kosten die gemaakt worden voor notaris en soms het verlengen van de looptijd om de maandlastenverlaging te realiseren geven vaak een totaal te betalen som die hoger is dan de actuele situatie. Maar als daar goed over nagedacht wordt en goed in geadviseerd wordt, dan is dat vaak een ideale oplossing. Veel belgen zijn rond hun 45ste de meeste euro’s per maand kwijt door hypotheek, leningen, de kosten van bijvoorbeeld studie van opgroeiende kinderen en andere bestedingen. Op hun 55ste zijn ze van hun hypotheek af, maar dan is vaak het inkomen het hoogst van de hele carrière. Dus waarom niet NU lage lasten en dan maar wat langer betalen voor je hypotheek.

Aan de ene kant is het logisch dat er een verbod op reclame is om zaken samen te voegen, maar aan de andere kant kan een gezin als hierin goed geadviseerd wordt er een veel lagere maandlast krijgen waardoor er NU en in de toekomst een gezonde financiële situatie ontstaat.

Hypotheekmakelaars adviseert u hier graag kosteloos en vrijblijvend over.

Let op! Geld lenen kost ook geld.