Go to Top

Belg europees kampioen kortingsbon knippen

Schleife 149Vanmorgen bij het lezen van de kranten viel mijn oog op bovenstaande kop van “deredactie.be”.
Vorig jaar gebruikte elke Belg gemiddeld 6,4 kortingsbonnen of coupons in de winkel. Daarmee staan de Belgische consumenten helemaal bovenaan in het Europese klassement, net voor de Fransen, met 5,6 bonnen per inwoner.

Door kortingsbonnen te gebruiken kan er veel bespaard worden. Door een goed gebruik van kortingsbonnen kunnen de maandelijkse uitgaven wat worden beperkt of blijft er ruimte om andere belangrijke zaken te kunnen kopen. Ik vroeg me af welk bedrijf of instelling eigenlijk begonnen is met het geven van korting. Een korte zoekactie heeft me nog niet veel wijzer gemaakt. Toch is het gevoel dat je als consument krijgt bij het inleveren van een kortingsbon of waardebon er een van gelukszaligheid. Ook bij de solden wordt er vaak met een glimlach afgerekend, enkel en alleen vanwege het feit dat men als het ware een “cadeau” krijgt van de winkeleigenaar die u zomaar een klein deel van het te kopen product schenkt. Als men bij de Carrefour aan het afrekenen is, wacht men met een grote glimlach 10 minuten in de rij om ook maar gebruik te kunnen maken de kortingsbon. Dat het om een product gaat wat men eigenlijk helemaal niet nodig heeft nemen we graag op de koop toe. We hebben wat gekregen en dat maakt ons gelukkig. Soms verbaas ik me over de klant die alle kortingsbonnen bij elkaar knipt en die bij het horen van ons voorstel het weigert om nog terug te bellen. 400 of 500 euro per maand minder betalen en het om de een of andere manier niet aan durven om verder te gaan…

Wat is dat toch? Is het te mooi om waar te zijn?…. Wordt het voorstel niet begrepen en weet men niet de nodige vragen te stellen? Of is het zo dat het pas echt iets zegt als men die paarhonderd euro direct in de hand heeft. Immers heb je bij de Carrefour ook direct in beeld wat de korting is en voel je het direct in de portommonnee. Misschien moet ik er over nadenken om ook wat kortingsbonnen bij een financieel advies te geven. Een pakje kortingsbonnen bij het afsluiten van een hypotheek of een lening… Ik ga er eens over nadenken, maar zal ondertussen blijven proberen onze klanten duidelijk te maken dat er een vuilniszak aan kortingsbonnen nodig is om het voordeel te krijgen dat men krijgt bij een goed hypotheekadvies. Zeker en Vast.

Let op! Geld lenen kost ook geld.