Stel u gaat naar de bakker en de bakker heeft maar 1 brood. Het is het beste brood van de streek, het heeft een prima prijs en bevat de beste voedingsmiddelen. U moet er alleen wel ook altijd direct het beleg bij kopen. Dat is voor een behoorlijk aantal mensen een prima brood en de bakker zal ook best kunnen bestaan.

Er zullen echter ook een groot aantal mensen zijn die dat brood om allerlei redenen en omstandigheden niet kunnen of willen kopen. Misschien bent u allergisch voor bestanddelen. Misschien heeft u toch voorkeur voor een andere smaak of wellicht wilt u helemaal geen beleg bij uw brood en wilt u daar al helemaal niet voor betalen.

De grootbanken zoals Fortis, KBC, ING en BNP-Paribas zijn te vergelijken met een bakker die maar 1 brood verkoopt. U kan er maar 1 hypotheekvoorstel krijgen en dat moet dan maar net uw smaak zijn. Vaak bent u indirect ‘verplicht’ het beleg daar ook te kopen in de vorm van het openen van een zichtrekening,  het aangaan van een brandverzekering, een schuldsaldoverzekering of een ander product.

De kredietmakelaar en zeker Hypotheekmakelaars is te vergelijken met een bakker die allerlei broden heeft. We gaan op zoek naar een brood met uw smaak. En beleg mág u er bij kopen, maar dat hoeft niet. Hypotheekmakelaars kan in veel situaties een hypotheek en leningen samenvoegen. Hypotheekmakelaars kan ook, mits er voldoende waarborg is, een voorstel doen indien u een negatieve melding heeft bij de Nationale Bank, maar een bank niet. Hypotheekmakelaars kijkt ook verder dan grootbanken en komt soms bij minder bekende maar zeer betrouwbare partijen als Credimo, Creafin, Demetris, Credit Foncier, CKV bank, Europabank, Krefima of andere partijen een voorstel doen waar uw bank helaas “NEE!” aan u moet verkopen.

Kortom als een bank het ene product dat zij hebben niet aan u kunnen verkopen, dan hebben ze geen alternatief voor u. U hebt geen andere keuze en moet helaas de winkel verlaten. U moet “honger lijden” en ik merk dat in sommige gevallen mensen zelfs hun huis moeten verkopen, terwijl ze niet weten dat Hypotheekmakelaars wel een passend voorstel voor ze heeft.

 

De schrijver van dit artikel is begonnen bij de ING en kon destijds maar 1 product aanbieden. Inmiddels ben ik ruim 25 jaar actief als kredietmakelaar. Door deze jarenlange ervaring, samen met de producten van alle banken in België, kunnen wij van Hypotheekmakelaars u in zeer veel gevallen een oplossing bieden, waar een bank dat niet kan. Of het nu gaat om het samenvoegen van een hypotheek en een lening, of het nu gaat om een oplossing als u door wat tegenslag op de Nationale Bank bent gemeld, wanneer u wat extra geldreserve wil of als u gewoon eens wil weten wat er nog meer te krijgen is, dan kan u een vrijblijvende en kosteloze aanvraag doen. U krijgt dan altijd contact met de schrijver van dit artikel en ik kan, samen met mijn medewerkers, u vrijblijvend advies geven over wat in uw specifieke situatie het beste advies is. Wij zullen het beste product dat wij op de plank hebben liggen aan u aanbieden, en dat kosteloos en vrijblijvend.

Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.

Vriendelijke groet,  Tom Zonderland (zaakvoerder)